Moederschap

Opvoedondersteuning in het moederschap

In 2006 begon ik als een van de eerste kindercoaches in Apeldoorn en omgeving. Inmiddels heb ik honderden kinderen, jongeren en ouders succesvol begeleid. Al deze ervaringen laten zien hoeveel baat het heeft wanneer ouders mij inschakelen bij opvoedingsvragen. Dat is de reden waarom dit unieke aanbod voor opvoedondersteuning in het moederschap is ontstaan.

Hulpvragen voor opvoedondersteuning waarmee je bij mij terecht kunt, gaan er vaak over dat je kind overmatig emotioneel (woede, angst, onzekerheid) reageert op dingen die het leven met zich meebrengt. Je merkt dat dit jou sterk triggert, waardoor jij stress en spanning ervaart.

Hierdoor maak je je zorgen, voel je je onzeker (doe/laat ik wel het juiste) en merk je dat je in cirkeltjes ronddraait met je reacties. Je voelt je in de situatie meegesleept, je zit met je handen in het haar en weet even niet hoe het verder moet.

Als moeder sta je emotioneel dicht bij het kind, waardoor het niet lukt om er samen uit te komen. Soms gaat het om relatief eenvoudige dingen die je over het hoofd ziet. Een professioneel steuntje in de rug is dan heel wenselijk. Zonder een ‘goed’ of ‘fout’ kijken we samen in alle eerlijkheid en openheid of we ontstane patronen kunnen doorbreken.

Ik coach spiegelend. Dat wil zeggen dat ik jou een spiegel voorhoud. Het is heel concreet, werkt verhelderend en soms ook confronterend. Vanzelfsprekend vraagt deze snelle, effectieve aanpak om volledige medewerking van de ouder. Kleine aanpassingen, eyeopeners en inzichten zijn vaak al van grote positieve invloed om te voelen dat je zelf weer verder kunt.

Hoe werkt het?

Ik heb drie tot vijf consulten nodig. We werken aan de hand van de hulpvraag naar de meest wenselijke uitkomst. We gebruiken hiervoor een effectieve oplossingsgerichte aanpak.

We maken gebruik van inzichtgevende, systemische coachgesprekken, gezins- of themaopstelling en mindful moederschap. Een praktische en snelle benadering, waardoor je heel concreet verder kunt met dat wat je eerst zo bezig hield. Logischerwijs gaan we in dit korte traject minder de diepte in, simpelweg omdat dit je vraag nu niet is.

Help jezelf,
daarmee geef je je kind een groot cadeau!

Meer weten over mijn unieke werkwijze?

Wees de volwassene die we willen

dat onze kinderen worden!